Vetsey klíma
klímatechnika napenergia hőszivattyú légtechnika egyéb

 

 

Falfűtés
vízlágyító rendszerek
Központi porszívórendszerek
Miele berendezések
Nilfisk berendezések


falfűtés

A napsugárzás kellemes hatása télen is érzékelhető, amikor akár -15 °C levegő-hőmérséklet esetén süt a Nap. A kellemes hőérzet azonban pillanatok alatt megváltozik, ha a felhők eltakarják a Napot. A kellemes hatású napsugárzás lakáson belüli utánzására lehet alkalmazni a sugárzó fűtéseket (padló, fal, mennyezet), amelyek közül fűtési célra legalkalmasabb a külső falak belső felületén kialakított fűtőfelület, hiszen így az egyébként hideg felületeket meleggé téve javítjuk a hőérzetet. Az emberek számára régebben természetes volt olyan fűtőtestek - kemence, kandalló, cserépkályha - alkalmazása, amelyek többnyire sugárzással adják le a szükséges hőt.

Az energiaárak eddigi és várható, rohamos emelkedése rákényszeríti az építtetőket az egyre jobb hőtechnikai tulajdonságú épületszerkezetek (külső fal, tetőszerkezet, padlószerkezet, külső nyílászárók) alkalmazására. A jobb hőszigetelés által lényegesen csökkenő fűtési hőigény pótlása többnyire megoldható a külső fal belső felületén, a vakolaton belül elhelyezett, alacsony hőmérsékletű falfűtési rendszerrel. Nem elegendő külső falfelület esetén a rendelkezésre álló padló, mennyezet, tetőtéri ferde síkot és bármilyen más falfelületet számításba lehet venni a hőleadás szempontjából, ezáltal radiátorok beépítésére egyáltalán nincs szükség.

A falfűtés előnyei

  • az alacsony vízhőmérséklet miatt a legkisebb a pormozgás a lakásban
  • nem kell várni, hogy 7-8 cm vastag betonréteg átmelegedjen, mint padlófűtésnél
  • nagy felületet fűt, egyenletes a meleg a helyiség minden pontján
  • külső falakra szerelt fűtés megszünteti a falak hidegsugárzását, ami a helyiség hőmérséklet csökkentését teszi lehetővé
  • nyáron hűteni is lehet vele, hidegvíz kering a csövekben, emiatt a falak nem melegszenek át
  • A hűtés nem jár kellemetlen huzathatással, mint a klímánál
  • nem láthatóak a fűtőtestek, a fűtőtest maga a vakolat
  • gyorsan követi az időjárás változást, a vakolatréteg gyorsan felmelegszik, és gyorsan ki is hűl.

Összeségében a rendszer legfontosabb előnyei: energiatakarékos, egészséges, zajtalan, esztétikus, huzatmentes, könnyen szerelhető, gazdaságos, korszerű, diffúzmentes

Alkalmazási területek:
Épülő, illetve felújításra kerülő lakóházak, irodaépületek, panziók, szállodák, iskolák, kórházak, uszodák, templomok, gépkocsilehajtók fűtési és hűtési rendszereinek kialakítása.

A gyártó bemutatása

A Hep2O termékeket az angol Hepworth Bulding Products gyártja. A Hepworth Anglia legnagyobb építőanyag gyártó és forgalmazó cége. Tízezernél több dolgozót foglalkoztat több mint száz munkahelyen: Nagy-Britániában az Európai kontinensen az USA-ban és Dél- Amerikában.

A társaság által gyártott termékek köre kiterjed az építőipar széles területeire: csatorna, vízvezeték, elektromos, gáz és távközlési csövekre, különleges homlokzati burkoló és műszaki téglákra és építési és felújítási terrakotta termékekre, PVC lemezekre és öntött termékekre.

A Hepworth olyan átfogó termékválasztékot kínál az egyes szakterületekre, amely lehetővé teszi, hogy a tervezők, kereskedők és kivitelezők szinte minden szükséges anyagot egyetlen forrásból a Hepworth termékeiből elégíthessenek ki magas színvonalon. Magyarországon 1993 decemberétől áll az érdeklődők rendelkezésére a Hep2O csőrendszer.

Kapcsolódó anyagok:

 

 

Hőszivattyú webshop

   KÉRJEN AJÁNLATOT!
Vetsey Klímatechnika
8300 Tapolca,
Nyárfa u. 23.
térkép
info@vetsey.hu
 

vissza a nyitóoldalra