Vetsey klíma
klímatechnika napenergia hőszivattyú légtechnika egyéb

 

levegő-levegőlevegő-víztalajhő-vízvíz-víz

további ajánlatunk:
Falfűtés

 

 


hőszivattyúk: levegő-levegő

Légcsatornás klíma

Egy adott helyiség, lakás vagy iroda klimatizálásának egyik megoldása a légcsatornás split berendezés telepítése. Az elterjedtebb és közismertebb egyszerű splitklímákkal szemben számos előnnyel bír, míg árban sok esetben nincs jelentős különbség.

Az ábrán három helyiség (A,B,C) klimatizálásának sematikus rajza látható. Az '1' -sel jelölt szerkezet a kültéri egység, mely szinte teljesen megegyezik más egyszerű splitklímák kültérijével. 3,6 kW teljesítménytől a 18-20 kW teljesítményig kapható. A '2'-sel jelölt szerkezet a beltéri egység, mely már jelentős mértékben eltér az általános splitek beltérijétől. Ezt általában padlástérben, álmennyezet fölött, esetleg más zárt térben rejtve helyezzük el. A beltéri egységből hang és hőszigetelt flexibilis vagy merevfalú csöveken át érkezik a kezelt, hűtött levegő a célhelyiségekbe, ahová általában mennyezeti befúvórácsokon (anemosztát) keresztül jut be. (Az ábrán világoskék vezetékkel jelölve) A helységekből a felmelegedett levegőt (az ábrán rózsaszín)szintén hasonló módon szívja el a gép, szűrőkön keresztül átáramoltatja, lehűti és kezdődik elölről a folyamat. Általában lehetőség van rá, hogy a beszíváskor kinti friss levegőt is hozzákeverjünk, ezáltal a helyiségek folyamatos szellőzése, frisslevegő utánpótlása is biztosított.

Mint láthatjuk egy gép segítségével oldottuk meg három helyiség hűtését, melyekben csak két-két mennyezeti nyílást helyeztünk el, szemben a splitklímák beltéri egységeivel. Ez esetben a hűtött levegő viszonylag kis sebességgel áramlik a helyiségbe, nincs nagy huzata, ezáltal kellemesebb, komfortosabb módon hűtünk. Természetesen a zajterhelés is gyakorlatilag nulla, hiszen maga a gép a helyiségektől szeparáltan működik.

Nagyon jelentős előny, hogy megoldódik a friss levegő utánpótlás is, szemben a hagyományos szplitekkel, ahol csak a helyiség levegőjét keringeti a gép.

A klimatizálásnak ezt a módját azon esetekben célszerű alkalmazni, amikor van lehetőség elhelyezni a beltéri egységet álmennyezet fölött, vagy padláson, stb. és van hely a levegőt továbbító csövek elvezetésére. Általában tetőterekben megoldható utólagos beszerelés, vagy az épület építése során előre tervezve, és szerelve.

További információk:

Esetleg valamelyik kérdésére nem kapott választ? Mi segítünk! Kérjük, forduljon hozzánk bizalommal! 

 

 

Hőszivattyú webshop

   KÉRJEN AJÁNLATOT!
Vetsey Klímatechnika
8300 Tapolca,
Nyárfa u. 23.
térkép
info@vetsey.hu
 

vissza a nyitóoldalra